BAHAN A
Filet Ikan atau Nuget ikan (Ramly)
BAHAN B
sedikit minyak untuk menumis
2 ulas bawang merah (dihiris nipis)
2 ulas bawang putih (dihiris nipis)
Sedikit halia (dihiris nipis)
BAHAN C
1/2 sudu besar lada hitam (ditumbuk)
Sedikit Sos Cili LIFE
Sedikit air
Sedikit garam
BAHAN D
1 biji Timun (dibuang bahagian tengah)
2 biji bawang besar
15-20 biji cili padi
Nenas Tin - 1 Tin (Nenas tin lebih manis rasanya)
Cara-Cara Memasak:-
1. Goreng Filet Ikan atau Nuget ikan (Ramly) sehingga masak dan angkat dari kuali.
2. Dalam kuali berasingan tumis bahan B dan goreng sehingga keperangan.
3. Masukkan bahan C dan biar ia kembali mendidih.
4. Masukkan bahan D dan Fillet Ikan yang telah digoreng tadi.
5. Kacau sedikit-sedikit dan terus angkat untuk memastikan kesegaran sayur.
* Selamat mejamu selera .....
No comments:
Post a Comment